Üdvözlöm a honlapomon!

 

Dr. Endrefi Istvánné igazságügyi írásszakértő vagyok.
2010-ben a Rendőrtiszti Főiskolán szereztem másoddiplomát kriminalisztikai szakértő szakon, írásszakértői szakterületen. Felsőfokú tanulmányokat folytattam még a Testnevelési Főiskolán, ahol 1995-ben diplomáztam. A Debreceni Egyetemen szociológusként végeztem 2009-ben.
2003-2014 között az alapvetően kutatási tevékenységet végző Magyar Írásszakértői és Bűnmegelőzési Társaság ügyvezető elnöke voltam. Jelenleg főtitkári tisztséget töltök be a szintén országos hatókörű Magyar Ülnöki Egyesületnél.
Érdeklődési területeim a kriminalisztika, a jogszociológia és a kriminológia. E témakörökben több tanulmányt is írtam. Jelenleg - a Novissima Kiadóval kötött szerződés alapján -  Szakértői jog címmel jogszabály-gyűjtemény összeállításán dolgozom. Az igazságügyi írásszakértés területén szakirodalom összehasonlító vizsgálatokat végzek és - ehhez kapcsolódóan is - angol nyelvű szakanyagokat fordítok.
Alkalmazott írásszakértői munkamódszerem a kriminalisztikai azonosítás, vagyis az elszigetelt, összehasonlító és értékelő vizsgálat.
Ennek során az írásszakértő külön-külön feltárja a kérdéses (vitatott), valamint az összehasonlító vizsgálati anyagok szövegezési, makro- és elhelyezési, továbbá általános és különös írássajátosságait, majd a feltárt írásjellemzőket egymással összeveti. Az összehasonlításból nyert adatokat mennyiségi és minőségi szempontból értékeli. Ezután következtetéseket von le és meghatározza írásszakértői állásfoglalását, vagyis szakvéleményét.

 

Dr. Endrefi Istvánné
igazságügyi írásszakértő

Telefon:
+3620/526-8548

E-mail:
szilvia@endrefi.hu

Iroda:
1025 Budapest, Csévi u. 4/a.
Ügyfélfogadás:
előzetes megbeszélés szerint
Bíróságokkal, hatóságokkal:
elektronikus kapcsolattartás